O zavodu 3 jezera

Bogata naravna dediščina, izjemna kulturna dediščina, tradicija in izročilo življenja na podeželju ter pomembna zgodovina so vsebinska dodana vrednost krajem, kjer živimo.

Občina Braslovče razpolaga tudi z atraktivnimi prireditvenimi prostori: krasen prireditveni prostor z etnološko-kulturno dediščino enega najstarejših in največjih kozolcev na Slovenskem, nov Dom kulture in drugi kulturni domovi, stolp in ambient Gradu Žovnek ter druge prostore v neokrnjeni v naravi, ki omogočajo številne zanimive, atraktivne, drugačne, nove in predvsem kvalitetne aktivnosti, programe in prireditve za domače in tuje goste. Vse te danosti so nas spodbudile, da organiziramo celovito ponudbo občine, ki bo zadovoljila potrebe lokalnega prebivalstva, obogatila njihovo družabno in kulturno življenje ter kraj in dolino privabila številne domače in tuje turiste, goste.

ZIKŠT 3 jezera smo zasebni, a neprofitni in nepridobitni zavod, ki deluje na širšem področju družbenega življenja v Občini Braslovče ter na področju turizma v Občini Mozirje. Delovanje Zavoda zajema širše področje družbenih dejavnosti v občini Braslovče in v sodelovanju z drugimi občinami znotraj doline oziroma regije. Naš cilj pa je tudi povezovanje z ostalimi deli Slovenije in državami EU. Povezano, celovito delovanje družbenih področij občine, s poudarkom na celoviti, profesionalni turistični ponudbi, kvalitetnem programu trženja in učinkoviti promociji, novimi, drugačnimi, inovativnimi dogodki, programi in aktivnosti (unikatni, primerni in značilni za naše območje) ter povezovanje celotnega lokalnega okolja, so temelji za trajnostni razvoj občine.

shape-ozadje

V okviru naše dejavnosti skrbimo za bogat in pester kulturni program ter ohranjanje in promocijo kulturne dediščine. Skozi leto organiziramo mnoge raznolike kulturne
dogodke, prireditve, otroške animacije, dogodke, tečaje in delavnice, s katerimi smo močno doprinesli k razvoju tega področja v celotni regiji.
Organiziramo tako tržne kot netržne, neprofitne dogodke, vsi pa so usmerjeni v bogatenje kulturnega življenja naših občanom in prebivalcev Spodnje Savinjske doline.
Naše delo je odmevno po vsej Sloveniji, saj k nam prihajajo gostje iz vseh koncev dežele. Spodbujamo ustvarjanje in razvoj kulturnih dejavnosti ter krepimo zavest, ohranjamo
kulturno izročilo ter razvijamo področje umetnosti in kulture. V sodelovanju z Občino Braslovče smo pogodbeni upravljalec Turistično-informacijskega centra Braslovče,
Doma kulture Braslovče, smo tudi pogodbenih Pošte Slovenije. Skrbimo za koordinacij vsebin na Skupnem placu, na Gradu Žovnek in v Centru za kmetijstvo in podjetništvo
in na drugih prireditvenih prostorih v kraju ter se povezujemo s širšim lokalnim okoljem in domačimi društvi, zavodi in organizacijami.

Področja delovanja:

 • Izobraževanje
 • Kultura
 • Šport
 • Turizem
 • Programi za otroke
 • Pogodbena pošta
email-icon-visitbraslovce

Kontakt

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si

POŠTA&TIC DELOVNI ČAS
Ponedeljek, sreda, četrtek: 8.00 – 11.00 in 15.00 – 18.00
Torek, petek: 8.00 – 15.00
Sobota, nedelja (TIC): dežurna telefonska skupina in za skupine po dogovoru

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek
  e-naslova ali telefona občasno obveščate o:


  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: info@3jezera.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo Zasebni vrtec Bambi d.o.o. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite na strani Varovanje podatkov.