Aktivnosti

KOLESARJENJE

Ljubitelji kolesarjenja si zanimivosti braslovškega podeželja lahko ogledate s kolesa z vožnjo po eni izmed treh kolesarskih poti, ki so del mreže kolesarskih poti po dolini zelenega zlata:

  • Kolesarska pot št. 6 (13 km): Start pri gostilni Gomlanka Gomilsko–Kamenče-Poljče–Zakl– Trnava–Šentrupert–Kaplja vas–Grajska vas–Gomilsko
  • Kolesarska pot št. 7 (12 km): Start pri Gostilni piceriji Parižlje –Poljče–Kamenče–Podvrh– Žovneško jezero–Sp. Gorče–Rakovlje–Parižlje
  • Kolesarska pot. št. 16 (gorska pot): Start pri Braslovškem jezeru–Braslovče– Preserje–Male Braslovče–Dobrovlje–Tešova–Vransko

Zemljevid kolesarski poti: TUKAJ

Več o možnostih kolesarjenja po dolini zelenega zlata:
http://www.turizem-zalec.si/sl/imenik/24/kolesarske-poti-po-spodnji-savinjski-dolini

visit-braslovče-kolesarjenje-aktivnosti
visit-braslovče-Dobrovlje smerokaz
POHODNIŠTVO

Po občini Braslovče potekajo mnoge pohodne in sprehajalne poti, med njimi tudi savinjska in evropska pešpot. Več poti lahko poiščete na www.pespoti.si, www.hribi.net.

JADRALNO PADALSTVO

Že v začetku 90. let so padalo prišla tudi Savinjsko dolino, še več, v Kamenčah, v občini Braslovče, je bila ena prvih proizvodnih linij jadralnih padal z lastnim razvojem, imenovana Sky Servis. Leta 1993 je v okolici že bilo toliko pilotov, da so se povezali v društvo jadralnih padalcev Dobrovlje – Braslovče. V tistem času je nastalo tudi prvo vzletišče na Dobrovljah pri kmetiji Jug – Rovšnik. Leta 2009 je društvo ugasnilo zaradi prenehanja letenja mnogih članov in zaradi ustanovitve mnogih klubov v okolici.

Padalstvo v Braslovčah je ponovno dobilo zagon leta 2014 z ureditvijo novega vzhodnega vzletišča, kjer je še danes. Iz ozke poseke je nastalo široko, odlično urejeno in izjemno priljubljeno vzletišče ne samo lokalnih ampak pilotov iz cele Slovenije in širše. Leta 2020 je posledično nastalo tudi novo društvo jadralnih padalcev Aves Braslovče, ki je tudi skrbnik vzletišča. Če ste se na kakšen sončni dan uzrli proti Dobrovljam, ste lahko opazovali cele jate jadralnih padalcev. Zakaj pa so tako priljubljene in zakaj ravno ta hrib in še več pa tukaj.

Elektronska pošta: aves.braslovce@gmail.com
Spletna stran: www.djp-aves.si
Facebook profil: DJP Aves Braslovče

RIBIŠTVO

Občina Braslovče ponuja raznolike možnosti ribolova. Področje ribolova ureja Ribiška družina Šempeter. Ribolov je možen na:

  • Braslovško jezero;
  • Ribniki Preserje;
  • Reka Savinja.

Za dovolilnice in pravila ribolova je kontakt Ribiška družine Šempeter.

Telefonska številka: 041 456 994
Elektronska pošta: info@rd-sempeter.si
Spletna stran: www.rd-sempeter.si/ribolov
Facebook profil: Ribiška družina Šempeter – Fishing Association Sempeter

VODNE AKTIVNOSTI

Reka Savinja, Žovneško jezero in Braslovško jezero nudijo nekatere vodne aktivnosti, ki pa so na voljo le v lastni režiji in na lastno odgovornost. V vročih poletnih dneh se lahko okopate, jezera pa so odlična priložnost tudi za SUP-anje in podobne športne aktivnosti.

Vse aktivnosti na jezerih in rekah so v lastni režiji in na lastno odgovornost.

aktivnosti-plavanje-visit-braslovče
Vir: Zavod Aliansa


KOLOPARK (PUMPTRACK)

Poligon z več kot 400 m2 asfaltne površine je prvi tovrstni objekt v Spodnji Savinjski dolini. Postavljen je pri Osnovni šoli v Braslovčah. Kolopark je sestavljen iz zaobljenih grbin in zavojev, ki so med seboj ritmično povezani v krožno zanko. Primeren je za vse velikosti koles, rolke, rolerje in skiroje. 

Uporaba koloparka je na lastno odgovornost in možna izključno ob upoštevanju vseh pravil, ki so navedene na vstopno-informativni tabli. 

fotogalerija-icon

Fotogalerija

Posts not found

Posts not found