V Braslovčah smo prižgali prvo adventno lučko in odprli ledeno drsališče

Na prvo adventno nedeljo so v Braslovčah člani Prosvetnega društva Braslovče tudi letos pripravili vse potrebno za prižig prve lučke na adventnem vencu, ki se nahaja v osrčju kraja.

S tem simboličnim dejanjem smo Braslovčani vstopili v adventni čas, čas, ki prinaša upanje, mir in veselje. Venček je blagoslovil msgr. Milan Gosak, svečani prižig je izvedel župan, Tomaž Žohar, kulturni program pa so pripravili ženski pevski zbor Asumpta, Moški pevski zbor Karla Viranta in učenci glasbene šole oddelka Braslovče.

Številni obiskovalci so se nato z baklami odpravili na Skupn plac, kjer je Občina Braslovče postavila pravo ledeno drsališče in tako poskrbela, da bo vse do konca zimskih počitnic tam spet zabavno. Preden so prvi drsalci stopili na led, pa so otroci Osnovne šole Braslovče pripravili krajši zabaven program. Pričakovanje predvsem najmlajših obiskovalcev pa se še je stopnjevalo, ko so skupaj z županom Tomažem Žoharjem, odštevali sekunde do trenutka, ko je drsališče končno odprlo svoja vrata.

Drsališče bo odprto vsak dan od ponedeljka do petka od 16. do 19. ure, ob sobotah in nedeljah pa od 10. do 12. ure in od 15. do 19. ure.

Drsanje je brezplačno. Za dobro vzdušje v času obratovanja drsališča bo poskrbelo Turistično društvo Braslovče.

Fotografije: T. Tavčar

 

Posts not found

Posts not found