Uspešno zaključili Mesec športa Občine Braslovče in podelili priznanja Občine Braslovče za najboljšega športnika, športnico in ekipo za leto 2022

Od 13. maja do 18. junija je v občini Braslovče potekal sedaj že tradicionalni Mesec športa Občine Braslovče, ki smo ga minulo leto zastavili z namenom povezovanja občanov in krajevnih odborov ter promocije športa, športnih in z gibanjem povezanih društev.

Letošnji mesec športa se je pričel z Rekreativnim in šolskim kolesarskim vzponom na Dobrovlje, v katerem je poleg tekmovalcev iz vseh koncev Slovenije, sodelovalo 31 občanov in občank, tekom meseca pa so nato razvrstila tekmovanja, v kar 13 disciplinah. V okviru teh tekmovanj je sodelovalo in tekmovalo nekaj manj kot 200 posameznikov, občanov iz različnih krajevnih odborov, in tudi posameznikov izven meja občine. Del meseca športa pa sta bila še tradicionalni planinski pohod na Dobrovlje, v organizaciji Planinskega društva Braslovče, katerega se je udeležilo 96 pohodnikov, ter gasilsko tekmovanje Gasilske zveze Žalec, v okviru katerega so sodelovala vsa naša prostovoljna gasilska društva, kar pomeni skupaj 135 gasilcev in gasilk naše občine. V okviru projekta se je tako povezalo okrog 430 občanov in občank.

Na prireditvi smo podelili medalje najboljšim v vseh disciplinah ter razglasili najbolj športen krajevni odbor letošnjega meseca športa. Čudoviti, unikatni kristalni pokal, delo domačega podjetja Steklarstva Artlinia, pa je prejel krajevni odbor Braslovče, v njegovem imenu ga je prevzel predsednik Slavko Šketa. V goste, na kratko pogovorno mizo, ki sta jo vodila povezovalca dogodka, Denis Oštir in Jasmina Roter Jager, so prišli tudi olimpijec, nekdanji smučarski skakalec, Matjaž Debelak, aktualni skakalec Žak Mogel in atletinja Maja Mihalinec Zidar, ki so skupaj s podžupanjo, go. Urško Hozjan, podelili priznanja vsem dobitnikov. Podžupanja je v imenu Občine Braslovče tudi nagovorila vse zbrane in ob vrhuncu prireditve, ki so jo popestrili odlični glasbeniki Pamži in plesalci zasedbe Brake  the floor, skupaj z Matjažem Debelakom podelila tudi laskave nazive in priznanja športnikom, ki so najbolj zaznamovali minulo leto. Občina Braslovče je v maju objavila POZIV K ODDAJI PREDLOGOV ZA PODELITEV PRIZNANJ ZA ŠPORTNE DOSEŽKE V LETU 2022, na katerega je prispelo skupno 10 predlogov. Za najboljšo ekipo leta sta bili predlagani ekipi starejših dečkov ŠD Braslovče in ekipa članic OK Braslovče. Priznanje za najboljšo ekipo je prejela članska ekipa OK Braslovče pod trenerstvom Zvoneta Zbičajnika, ki je v minuli sezoni dosegla drugo mesto v 1 B ligi. Nominiranke za najboljšo športnico leta 2022 so bile karateistka Laura Bergant, odbojkarica Maja Marolt in taekwondoistka Ana Jan. Laskavi naziv najboljše športnice je dobila Laura Bergant iz Spodnjih Gorč, ki je članica Karate kluba Polzela in je članska državna reprezentantka, udeleženka evropskega prvenstva, dobitnica medalje na balkanskem prvenstvu ter članska državna prvakinja za leto 2022. Nominiranci za najboljšega športnika leta pa so bili smučarski skakalec Žak Mogel, odbojkar Luka Marovt, taekwondoist Žan Kovačič, veteranski atlet Alojz Snedič in tekač Gašper Hribernik. Zaradi izjemnih dosežkov na državnem prvenstvu tako v mladinski kot članski kategoriji odbojkarjev ter odličnih rezultatov tudi na evropski ravni pa je najboljši športnik postal Luka Marovt.

Po uradnem delu so zbrane v uri in pol odlične glasbe zabavali mladi glasbeni upi Pamži. Organizatorji se še enkrat vsem sodelujočim, vsem koordinatorjem tekmovanj in vsem nastopajočim iskreno zahvaljujejo in čestitajo tako nominirancem kot dobitnikom priznanj za njihovo trdo delo in vrhunske rezultate.

Fotografije: Vito Sorčan

Posts not found

Posts not found