Uspešno izpeljan 2. Rekreativni in šolski kolesarski vzpon na Dobrovlje

Večdnevnega deževja se organizatorji ZIKŠT 3 jezera, ŠD Savinja Letuš, OŠ Braslovče, PGD Dobrovlje in PGD Letuš pod pokroviteljstvom Občine Braslovče niso ustrašili, temveč so v soboto, 13. maja, več kot uspešno izpeljali 2. Rekreativni in šolski kolesarski vzpon na zakraselo planoto Dobrovlje, katero je kljub slabšemu vremenu osvajalo nekaj manj kot 80 tekmovalcev.

V rekreativnem delu je sodelovalo okrog 60 tekmovalcev, med katerimi so bili tudi odlični amaterski kolesarji iz vseh koncev Slovenije. Med šolskimi tekmovalci so v tem letu na povabilo OŠ Braslovče sodelovali tudi učenci iz drugih osnovnih šol v regiji, skupaj nekaj manj kot 20 otrok, na pot pa se je podalo še nekaj udeležencev z električnimi kolesi. Na vrhu je sledilo prijetno druženje z Radiem Aktual Kum in razglasitvijo najboljših.

V šolski kategoriji je 3. mesto osvojila Enja Tamše, 2. mesto Jana Ažman, naziv najboljše kolesarke pa je osvojila Ida Ažman, vse tri prihajajo iz Braslovč. Med dečki je kot tretji na vrh pripeljal Tit Razboršek iz OŠ Braslovče, drugouvrščeni je bil Žan Zagožen iz OŠ Nazarje, 1. mesto pa si je privozil Andi Šmerc iz Velenja. Medalje in nagrade je najmlajšim podelil ravnatelj OŠ Braslovče, Boštjan Bradeško, z mentorico Sašo Vitanc Brezovnik. V kategoriji ženskih tekmovalk je 3. mesto odvojila Barbara Jošt iz Prebolda, 2. mesto Patricija Goričan iz Slovenj Gradca, naslov najboljše kolesarke pa je ubranila lanskoletna zmagovalka, domačinka Tajda Glamočak. Med najhitrejše moške tekmovalce so se uvrstili: Andrej Guček iz Celja na 3. mesto, Jan Jazbec iz Izlak na 2. mesto, absolutno najboljši tekmovalec 2. kolesarskega vzpona pa je bil Marko Plank iz Štor, ki je izboljšal tudi čas lanskoletnega zmagovalca. Tekmovalcem je Robi Dimec, predstavnik kolesarske sekcije ŠD Savinja Letuš, podelil medalje in bogate praktične ter v obliki vrednostnih bonov tudi denarne nagrade, za katere se organizatorji zahvaljujejo vsem donatorjem. Zahvaljujejo se tudi Lucijanu Tominšku za profesionalno izvedbo meritev, Janku Klisariću za zdravstveno oskrbo, Urbanu Jagru za golaž in vsem, ki so kakorkoli in karkoli prispevali, da je dogodek odlično uspel..

Posts not found

Posts not found