S čarobnim dogodkom prižgali praznične luči v Braslovčah

V soboto, 17. decembra, je na Skup’nem placu Dobra vila rešila božično luč, ki so jo Braslovčanom ukradli nagajivi škratje.

Ko so s čarovnijo in čarobnimi skladbami Ženskega cerkvenega zbora in zborčka devetošolk OŠ Braslovče pod vodstvom Anje Jezernik končno ogreli srca nagajivih škratov in dobili nazaj svojo božično luč, je na prireditvenem prostoru in po vsem trgu zasvetilo na tisoče lučk, prižgala pa se je tudi čudovita čisto prava božična vasica s hišicami in skrivnimi gozdnimi prebivalci (avtorja Petra in
Taje Steblovnik) ter bogat božični sejem. Prižig sta odštevala dobra vila (Jasmina Roter Jager) in župan Občine Braslovče, g. Tomaž Žohar, ki je vsem zaželel, da se tudi v njihovih srcih prižge lučka, kot tudi mir, sreča, ljubezen in veselje. Program so v nadaljevanju obogatili otroci iz Vrtca Bambi in Vrtca Braslovče s svojima zborčkoma, v dnevno sobo pod kozolcem pa se je oglasil tudi čisto pravi Božiček, ki je sprejemal otroke in tudi odraslim prisluhnil njihove skrite želje. Pester božičen sejem je ponujal veliko okusnih dobrot in unikatnih, ročnih izdelkov, obiskovalci pa so uživali tudi v drsanju na braslovškem drsališču. Res pravljičen ambient in čudovit dogodek, ki so ga pripravili v ZIKŠT 3 jezera v sodelovanju z Občino Braslovče in pod njenim pokroviteljstvom, je zagotovo prižgal luči v srcih množici obiskovalcev.

Fotografije: V. Sorčan, J. Planinc

 

Posts not found

Posts not found