RAZPRODANO! Projekcija filma: JE KIR KE RIKU?

1. 2. 2024, ob 19. uri, Dom kulture Braslovče

V idilično, na videz zaspano vasico pod Pohorjem, pride Ljubljančan, Gašper. Po dolgem času ga domov pripelje njegovo dekle, Ana. Njun obisk sprva vznemiri njeno tradicionalno kmečko pohorsko družino, očeta Franca, teto Treziko in sestrični Jolandi ter Klavdijo. Nato se nemir preseli še na Aninega bivšega fanta, klenega Pohorca, Toneta. Gašper pooseblja vse, kar se Pohorcem upira, zato se ga sklenejo čim prej znebiti. Kako? Na veliko precej zabavnih načinov; med drugim ga izzovejo k posebni vaški iniciaciji, ki bi naj Gašperja »posvetila« v Pohorca. Jim bo uspelo? Ni videti, da jim bo, še posebej ne, ker se ceremonija spreobrne v nevaren nesporazum, pri katerem gre Gašperju celo za življenje.

Kako se bo zadeva razvila in kako mu bo pri tem pomagalo učenje pohorščine, boste izvedeli v novem celovečernem filmu, ki je posnet v pohorskem narečju. Da o zabavnih likih, ki zapletajo in odpletajo zgodbo, ne govorimo. Da imajo maslo, in to pristno pohorsko, na glavi vsi – od župnika do vaškega posebneža Luke – se pokaže v 90 minutni filmski zgodbi. Smeh in solze so zagotovljeni!

Režija in produkcija: Andrej Pratnemer in Denis Vengust
Scenarij: Maja Furman
Igralci: Zala Žvikart Meglič, Uroš Steklasa, Stanka Macuh, Aleš Mrzdovnik, Franc Mažič, Mateja Rebernak, Katja Hatunšek Lesjak, Matej Vučina, Domen Sajbert, Lovro Sadek, Silvo Pliberšek, Damjan Ratajc, Aljaž Rozman, Rok Zorko, Gojko Jevšenak, Petra Mrzdovnik, Adrijana Hren Visenjak, Simon Rožič, Denis Vengust

Vstopnice: 6 € (TIC Braslovče)
Informacije in rezervacije: 070 788 253, info@3jezera.si

555555

 

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si