Prireditev Zvezde med zvezdami odlično uspela – v dobrodelni sklad za počitnice rejniških družin in družin iz socialno šibkejšega okolja smo zbrali 12.479,09 €

26. maja je Skup’n plac v Braslovčah pokal po šivih. Občina Braslovče, Novi tednik & Radio Celje ter gasilci občine Braslovče so več kot uspešno izpeljali veliko, odmevno prireditev s še bolj pomembno dobrodelno noto.

Več tisoč glavo množico so zabavali znani slovenski glasbeniki, Werner, Nina Donelli, Miran Rudan, Ansambel Šepet in osrednja gosta večera glasbena zasedba Chicas in Ansambel Modrijani. Braslovče so pele, plesale in norele do nočnih ur. 

Poleg dobrega glasbenega repertoarja, zabave za najmlajše z bratoma Malek in odlične postrežbe pa so organizatorji (Občina Braslovče in Novi tednik & Radio Celje) pripravili tudi dobrodelni golaž,  ki ga je omogočil zlati pokrovitelj Trgovine Jager. 

Kar 13 ekip je kuhalo in skuhalo odličen golaž (TD Braslovče, Lovska družina Braslovče, ekipa Tinija Medenjaka, Društvo upokojencev Braslovče, Društvo kmečkih žena Trnava – Gomilsko, Zasebni vrtec Bambi, PGD Dobrovlje, PGD Parižlje-Topovlje, ekipa Andreja Fijačka, Gozdni Servis Strojanšek, Društvo upokojencev Letuš, Društvo kmečkih žena Braslovče, ekipa Novi tednik& Radio Celje), s prostovoljnimi prispevki pa so v dobrodelni sklad zbrali 3.270,59 €. Na tem mestu se zahvaljujemo vsem ekipam za doprinos, pripravljenost, sodelovanje in tudi za popestritev programa in veliko dobre volje. 

Čeprav je bil golaž predvsem dobrodelen, pa je bilo vendarle kanček zdrave in prijateljske tekmovalnosti. Komisija v sestavi Danice Tajnšek, Janeza Škrabeta in Urbana Jagra je po več kriterijih izbrala najboljši golaž, ki so ga skuhale članice Društva kmečkih žena Trnava – Gomilsko. Podžupan Občine Braslovče, g. Primož Brinovec, jim je podaril simbolno darilo. 

V dobrodelni sklad, ki ga je Občina Braslovče odprla za namen, da skupaj s partnerjem Zvezo prijateljev mladine Moste Polje pelje na počitnice rejniške družine in družine iz socialno šibkejšega okolja, pa smo s pomočjo donatorjev zbrali še dodatnih 9.226,50 €. Med njimi so bili tudi gasilci (vsa prostovoljna gasilska društva občine Braslovče pod koordinacijo Gasilskega poveljstva Občine Braslovče), brez katerih prireditev ne bi uspela. Za rediteljstvo, prometni režim, požarno stražo in celotno – več kot odlično – postrežbo je skrbelo kar 130 gasilcev in gasilk. Del izkupička od prodaje pijače in jedače pa so nesebično, požrtvovalno in srčno, kakršni so naši gasilci, donirali v dobrodelni sklad. 

Tako smo za naše družine in njihove nepozabne počitnice zbrali kar 12.479,09 €.  

Na tem mestu se zahvaljujemo tudi vsem donatorjem: Nivo eko, d. o. o., Kronoterm, d. o. o., Požin, d. o. o., Tegar, d. o. o., Vrtine Palir, d. o. o., Epros, d. o. o., Sašo Cizej, s. p., Mihael Augustin, s. p., Drago Turnšek, s. p., Razvoj, d. o. o., Hmezad kmetijska zadruga Braslovče z. o. o., Beloglavc d.o.o., posamezniki).

Za nepozabno zabavo se zahvaljujemo tudi lastnikom kmetijskih površin za parkirišča (Peter Plaskan, župnik Maksimiljan Gosak, Aljaž Ušen), vsem, ki so nam posodili klopi in mize (naša društva in PGD Polzela, PGD Šmartno ob Paki), TD Polzela za stojnice.

Hvala vsem, ki ste prišli, z nami žurali, nas podprli, kupili dobrodelni golaž ali kako drugače donirali. Hvala za nepozabno zabavo leta in hvala, ker smo skupaj prireditev pripeljali tja med zvezde. 

Se vidimo spet prihodnje leto.

Fotografije: Sabina Plaznik

Več fotografij najdete v galeriji dogodka na Facebook profilu VISIT Braslovče. 

Posts not found

Posts not found