Ob obletnici smrti Srečka Puncerja

29. aprila obeležujemo smrt Srečka Puncerja, novinarja, književnika, literata in predvsem borca za severno mejo, ki je skupaj z Rudolfom Maistrom in Franjem Malgajem prispeval pomemben delež v boju za slovensko ozemlje na Koroškem.

Njegovo delo in življenje so minuli petek počastili v Braslovčah, kjer je bil pred več kot 100 leti pokopan z vojaškimi častmi. Na manjši spominski slovesnosti je župan Občine Braslovče, Tomaž Žohar, poudaril ravno pomen vrednot svobode in miru, ki ne smeta biti samoumevni. Zgodovinar, Franc Kralj, ki bo v kratkem izdal knjigo, posvečeno Srečku Puncerju, pa se je dotaknil nekaj zgodovinskih dejstev in zapisov pokojnika. Spominsko srečanje je tudi s poezijo Srečka Puncerja moderirala Jasmina Roter Jager.

Z gostoma iz Združenja društev generala Maistra, predsednico mag. Lučko Lazarev Šerbec in generalnim sekretarjem Rudolfom Pfajfarjem sta zgoraj omenjena govornika v spomin in ob obletnici smrti grob počastila s spominski vencem, dogodek pa je z zahvalnimi besedami zaključila predsednica združenja in poudarila pomen vseh treh mož in ostalih domoljubov ter poslanstvo, ki ga ima njihova Zveza pri ohranjanju spomina na prelomne dogodke slovenske zgodovine, ki jih je kasneje zaznamovala še II. svetovna vojna in leta 1991 vojna za osamosvojitev Slovenije. 
 
Foto: T. Tavčar

Posts not found

Posts not found