Naj prostovoljka Občine Braslovče za leto 2022 je Ivanka Krevh

V dvorani Doma kulture Braslovče je 19. aprila župan Tomaž Žohar pripravil Srečanje društev in prostovoljcev občine Braslovče, ki s svojim nesebičnim in prizadevnim delom puščajo pomemben pečat v kraju in družbi. Dogodek je bil priložnost za zahvalo prostovoljstvu nasploh in zahvalo vsem, ki so v preteklem letu na kakršen koli način pripomogli k boljšemu življenju v naši občini. Da se jim zahvalijo, kot je povedala moderatorka večera, Jasmina Roter Jager, tudi zato, ker v družbi ohranjajo tisto normalnost, ki jo danes še kako potrebujemo.

V uvodu dogodka se je moderatorka na zofi pogovarjala z županom Občine Braslovče, g. Tomažem Žoharjem, ki je poudaril pomen društev za občino, se jim zahvalil, jim izkazal vidno spoštovanje in podporo njihovemu delovanju tudi za vnaprej. Pogovoru je sledila podelitev priznanja Naj prostovoljec/ka za leto 2022. Na podlagi javnega razpisa je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja za naj prostovoljko leta 2022 izbrala Ivanko Krevh, ki ji je župan izročil posebno priznanje za njeno nesebično pomoč in požrtvovalno delo v preteklem letu. Ivka – pod tem imenom jo namreč poznamo – je članica številnih društev, »je človek sočloveku v času njegove stiske«, kot je v predlogu na javni razpis za naj prostovoljca leta zapisala njena predlagateljica. Po slavnostni podelitvi in osrednjem delu programa je nastopil Klemen Slakonja s Small bandom z odlično glasbo in obilico smeha.

Polna dvorana doma kulture je bila dokaz, da ima prostovoljstvo v Braslovčah že dolgo tradicijo. Zavedati pa se je treba, da bo iz leta v leto igralo še pomembnejšo vlogo. Vse več je namreč posameznikov, ki so na različne načine ogroženi in potrebni pomoči, vse pogosteje prihaja tudi do naravnih nesreč in drugih kriznih situacij, ko je hitra pomoč gasilca, prvega posredovalca ali pa kar soseda neprecenljiva. Zato bodimo hvaležni za vsa velika dejanja naših prostovoljcev.

Fotografije: V. Sorčan

Posts not found

Posts not found