Na dan športa v Braslovčah otvorili Kolesce

V petek, 23. septembra, na Dan športa in zadnji dan Evropskega tedna mobilnosti smo v Braslovčah v sproščenem vzdušju in športnem duhu pripravili otvoritev novega sistema za izposojo koles Kolesce, katerega je Občina Braslovče vzpostavila v okviru projekta Vsi na kolo.

S projektom smo na 2. javnem pozivu za izbor operacij za uresničevanje Strategije lokalnega razvoja na območju LAS SSD skupaj s partnerji ZIKŠT 3 jezera in Društvom upokojencev uspešno kandidirali. Občina se je s sistemom, s katerim želi spodbuditi prebivalstvo k drugačnim, bolj zdravim in trajnostno naravnanim potovalnim navadam, priključila kot deseta po vrsti ostalim občinam na celjskem in kot tretja občina v Spodnji Savinjski dolini. V sistem so do sedaj vključene že občine Celje, Laško, Slovenske Konjice, Štore, Šentjur, Zreče, Vojnik, na območju SSD pa občini Žalec in Polzela.

V uvodnem programu, ki ga je povezovala Jasmina Roter Jager, je zbrane nagovoril župan Občine Braslovče, g. Tomaž Žohar, pozdravil pa jih je tudi predstavnik podjetja Nomago, g. Matej Sušec, ki je kasneje zbranimi podrobneje predstavil način delovanja sistema. Za vzdušje na harmoniki je poskrbel Jošt Podkrižnik. Predstavnica najmlajših, učenka OŠ Braslovče, Jana Ažman, tudi ljubiteljica kolesarjenja, Andrej Korošec, predsednik Društva upokojencev, ki so redni promotorji kolesarjenja med starejšimi in župan Občine Braslovče so s slavnostnim prerezom traku otvorili vzpostavljen sistem. Ker so v okviru projekta nastale tudi nove tematske kolesarske poti in produkti – tik pred tiskom je še nova trganka kolesarski poti, vzpostavljena bo tudi interaktivna usmerjevalna tabla – so se zbrani odpravili s kolesi po delu nove tematske poti Čari občine Braslovče. Učenci osnovne šole z mentoricama Sašo Vitanc Brezovnik in Polonco Pokleka, člani Društva upokojenci Braslovče, občinska uprava in drugi zbrani so se odpravili na kolesarski potep okrog ene izmed naravnih znamenitosti, Braslovškega jezera, skozi Zgornje Gorče in Male Braslovče do naslednje znamenitosti Ribnika Preserje, kjer jih čakala prava postojanka, okusna pogostitev in prijetno družene. Čez Parižlje so se potem udeleženci vrnili v Trg Braslovče. Dogodek pa je bil tudi eden izmed treh dogodkov za spodbujanje kolesarjenja v okviru projekta Vsi na kolo.

In kot so povedali med uvodnimi nagovori, življenje je gibanje in gibanje je potovanje, zato si želijo, da bi bilo vseh 6 koles čim več v uporabi in občani čim več na poti. Za trajnost in zdravje.

Posts not found

Posts not found