DITKA IN FERI, Grajski poletni večeri pod/z zvezdami

26. 8. 2022 ob 20. uri

Samosvoj avtorski pristop, drugačnost, nežna glasba, ki opeva dvojino, bližino in veliko občutkov lepega, opiše delovanje kantavtorice in skladateljice Ditke.

Ditka je v sodelovanju s pesnikom in pisateljem Ferijem Lainščkom ter s svojim očetom Gorazdom Čepinom, skladateljem in pianistom, med leti 2013 in 2019 izdala tri albume z uglasbeno poezijo, katerih rdeča nit je ljubezen in beseda »ne« v njihovem naslovu (Ne bodi kot drugi, Ne spreminjaj me, Ne bodi, kar nisi), ki na simbolni ravni predstavlja nežno mero uporništva za ustvarjanje svoje in drugačne zgodbe z umikom od trenutnih glasbenih trendov.
To poletje Ditka predstavlja svoj 4. album z naslovom »Med nama je angel«, ki na eni strani nadaljuje dobro poznano vez s pesnikom Lainščkom, na drugi strani pa v svoj svet povabi še poezijo drugih priznanih slovenskih pesnikov. Na albumu bo tako prevladovala ljubezenska lirika Ferija Lainščka, pridružile pa se ji bodo ljubezenski poeziji Cirila Zlobca in Kajetana Koviča, vprašanje o obstoju Janeza Menarta ter aktualni, nekoliko družbenokritični temi v poeziji Srečka Kosovela in Karla Destovnika Kajuha.
V času, ko bolj kot kadarkoli prej potrebujemo svetlobo, bo koncert uglasbene poezije s pomenljivim naslovom »Med nama je angel« nekaj, kar bo v srca ljudi vneslo toplino in zavest, da so sanje večne.
Ditki na vokalu in akustični kitari ter Feriju Lainščku ob interpretaciji poezije se bosta pridružila še Gorazd Čepin na klaviaturah in spremljevalnem vokalu ter Jan Lužnik na električni kitari in spremljevalnem vokalu.

Cena vstopnice (nakup na POŠTI&TIC Braslovče): 18 €.

Zagotovite si svoje mesto na edinstvenem dogodku pod zvezdnatim nebom na grajskem dvorišču.

Več informacij: ZIKŠT 3 jezera: 070 788 253, info@3jezera.si

V primeru dežja bo koncert v Domu kulture Braslovče.

Ditka, Med nama je angel 2022 4

 

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si