Dirka po Sloveniji – 3. etapa

Letošnja, že 28. dirka Po Sloveniji bo potekala med 15. in 19. junijem 2022. V programu letošnje dirke je tudi nekaj povsem novih etap in krajev, ki jih dirka v svoji zgodovini še ni obiskala, ponovno pa bodo kolesarji drveli po občini Braslovče.

Kolesarje bomo v naših krajih spodbujali med 3. etapo, ki bo 17. junija 2022. Etapa se bo začela v Žalcu (11.15), končala pa na Celjskem gradu (14.42).

Kolesarji bodo našo občino prečkali po naslednjem časovnem razporedu:
12.32 Letuš, krožišče
13.18 Gomilsko, križišče za Braslovče
13.25 Braslovče, trg (leteči cilj)
13.27 Male Braslovče, krožišče
13.35 Šentrupert, križišče pri bencinskem servisu.

Tako kot že nekaj let prej bo tudi letos neposredni prenos dirke potekal na globalni športni televizijski mreži Eurosport; gledalci bodo lahko dnevno v živo in na posnetkih prejšnjih etap spremljali profesionalne kolesarje ob premagovanju kilometrov, hkrati pa bodo lahko občudovali izjemne helikopterske posnetke krasnih razgledov.  

Vabimo vas, da v čim večjem številu skupaj, čim bolj enotno organizirani, spodbudimo in pozdravimo tekmovalce ob progi.
 
Predlagamo vam nekaj preprostih navijaških pripomočkov. Oblečeni ste lahko v svetlo zelene majice, s sabo lahko prinesete svetlo zelene balone. Pripravite lahko tudi kakšen napis, tablo, transparent. Prosimo vas edino, da je skupna nit vseh dodatkov svetlo zelena barva, ki je tudi uradna barva Dirke po Sloveniji. 

Občina Braslovče in koordinatorji v ekipi ZIKŠT 3 jezera bomo zagotovili manjše zastavice, ki jih je možno na Občini in na TIC Braslovče prevzeti 16., in 17. 6. dopoldne, delili jih bomo tudi na dan dogodka na strnjenih predelih (Letuš, trg Braslovče, ipd.). Zato prosimo vse tiste, ki boste dirko spremljali ob kakšnem drugem delu proge, da zastavice prevzamete prej.

Verjamemo, da bomo skupaj dostojno in primerno predstavili našo občino ter športno navijali za vse kolesarje, ki bodo sodelovali na dirki.

Veselimo se športnega dogajanja skupaj z vami.
tourofslovenia1

 

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si