Dirka po Sloveniji – 1. etapa

Letošnja, že 29. dirka Po Sloveniji bo potekala med 14. in 18. junijem 2023. V programu letošnje dirke je tudi nekaj povsem novih etap in krajev, ki jih dirka v svoji zgodovini še ni obiskala, ponovno pa bodo kolesarji drveli po občini Braslovče.

Kolesarje bomo v naših krajih spodbujali že med 1. etapo, ki bo 14. junija 2023. Etapa se bo začela v Celju (11.05), končala pa v Rogaški Slatini (15.37).

Kolesarji bodo našo občino prečkali po naslednjem časovnem razporedu:

  • okoli 12.02 v Parižljah (križišče za Braslovče),
  • okoli 12.04 v Braslovčah, kjer bo leteči cilj,
  • okoli 12.06 v Malih Braslovčah (krožišče),
  • okoli 12.10 v Letušu (krožišče).

Tako kot že nekaj let prej bo tudi letos neposredni prenos dirke potekal na globalni športni televizijski mreži Eurosport; gledalci bodo lahko v živo in na posnetkih prejšnjih etap spremljali profesionalne kolesarje ob premagovanju kilometrov, hkrati pa bodo lahko občudovali izjemne helikopterske posnetke krasnih razgledov.  

Vabimo vas, da v čim večjem številu skupaj, čim bolj enotno organizirani, spodbudimo in pozdravimo tekmovalce ob progi.
 
Predlagamo vam nekaj preprostih navijaških pripomočkov. Oblečeni ste lahko v svetlo zelene majice, s sabo lahko prinesete svetlo zelene balone. Pripravite lahko tudi kakšen napis, tablo, transparent. Prosimo vas le, da je skupna nit vseh dodatkov svetlo zelena barva, ki je tudi uradna barva Dirke po Sloveniji. 

Občina Braslovče in koordinatorji v ekipi ZIKŠT 3 jezera bomo zagotovili manjše zastavice, ki jih je možno na Občini in na TIC Braslovče prevzeti 13., in 14. 6. dopoldne, delili jih bomo tudi na dan dogodka na strnjenih predelih (Letuš, trg Braslovče, ipd.). Zato prosimo vse tiste, ki boste dirko spremljali ob kakšnem drugem delu proge, da zastavice prevzamete prej.

Verjamemo, da bomo skupaj dostojno in primerno predstavili našo občino ter športno navijali za vse kolesarje, ki bodo sodelovali na dirki.

Veselimo se športnega dogajanja skupaj z vami.

643542ef92ab6630656964_page-0001

 

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si