Delavnica krašenja medenjakov kot zaključek Božičkovega nabiralnika

 
10. decembra je bil zadnji dan, ko so otroci lahko svoja pisma oddali v Božičkov nabiralnik, ki je stal na kozolcu na Skup’nem placu v Braslovčah. Projekt, ki je potekal od 3. decembra, se je zaključil z barvito delavnico krašenja medenjakov.
 
Izvedle so jo članice Društva podeželskih žena Braslovče, ki so pripravile tudi topel čaj in dišeče kuhano vino. Izpod otroških rok so nastali čudoviti in slastni izdelki, s katerimi so se njihovi ustvarjalci seveda hitro posladkali. Delavnica je krasno popestrila dogajanje ob drsališču in privabila ogromno otrok ter njihovih staršev.

Obiskovalci so se lahko ob Božičkovem nabiralniku fotografirali z zimskima vilama in dvema nagajivima, a prijaznima škratoma (Meta Rojc, Lučka Ušen), ki pa sta se ves čas smukala okoli ter tu in tam tudi izmaknila kakšen slasten piškot.
 
Pisma, v Božičkov nabiralnik jih je bilo oddanih nekaj preko 190, so po zaključku projekta nato odpotovala k čisto pravemu Božičku na Laponsko, otroci pa so prejeli potrdila, da je Božiček pisma res prebral ter poskusil uresničiti njihovo željo.

Posts not found

Posts not found