Čarobni uvod v praznični december v Braslovčah: Prižig lučk in otvoritev drsališča ter odprtje Božičkovega nabiralnika v Braslovčah

 
Prosvetno društvo Braslovče je tudi letos, ob podpori župana in Občine Braslovče, ustvarilo adventni venček ter v nedeljo, 3. decembra, organiziralo program, ki je spremljal prižig prve lučke na adventnem venčku ter praznične razsvetljave v Braslovčah. 
 
Za blagoslov venčka je poskrbel župnik, gospod Milan Gosak, za prižig razsvetljave pa gospod župan, Tomaž Žohar, ki je, ob čudoviti novoletni poslanici, ob pomoči publike, s slovesnim odštevanjem popeljal Braslovče do prižiga praznične razsvetljave. Na dogodku, ki se ga je znova udeležila množica obiskovalcev so nastopili: Ženski pevski zbor Asumpta, Moški pevski zbor Karel Virant Braslovče, sestava, ki ju vodi zborovodkinja Anja Jezernik, ter mlada pevska gostja, Manca Marija Četina, ki je s svojo prelepo solo točko zaokrožila vstop v enega najlepših obdobij v letu adventni čas. Zbrane je nagovorila tudi predsednica društva, Jerneja Kolar.
 
Obiskovalci so se po končanem programu Prosvetnega društva z baklami odpravili naprej do prireditvenega prostora Skup’n plac, kjer so s čarobno zgodbo o izgubljenih lučkah, ki jo je pripovedovala zimska vila ljubezni, Jasmina Roter Jager, ter prijaznostjo drug do drugega in ljubeznijo v sebi ponovno prižgali praznično razsvetljavo. 
 
Z zabavnim programom z lepim sporočilom in obilico veselja so učenci OŠ Braslovče pod mentorstvom gospe Martina Vozlič slavnostno otvorili drsališče, ki ga bo Občina Braslovče vsem generacijam omogočala skozi vso zimo. Zanj pa bo vsak dan poskrbelo Turistično društvo Braslovče, ki je tudi na dogodku poskrbelo za toplo okrepčilo. 
 
Po uradnem delu so odprli vrata še do Božičkovega nabiralnika, ki je letos zaživel prvič, in sicer v čudovitem ambientu kozolca. Otroci so s pomočjo zimskih vil (Katja Sorčan, Jasmina Roter Jager) in nagajivih, a dobrih škratov (Meta Rojc, Lučka Ušen), Božičku napisali pisma ter jih oddali v čisto pravi Božičkov nabiralnik, od koder bodo 15. decembra odpotovala prav na Laponsko.
 
S prižigom lučk, otvoritvijo drsališča in odprtjem vrat Božičkove pisarne smo v Braslovčah skupaj zasvetili in vstopili v praznični december, ko se bo odvijal še bogat in pester program.
 
Fotografije: Vito Sorčan

Posts not found

Posts not found