Čarobna Božična vasica in praznično rajanje

 
Na Skupnem placu so na občinskem dogodku v soboto, 16. decembra, zopet zasvetile luči in pričarale čudovit in čaroben ambient božične vasice in bogatega božičnega sejma s pestro ponudbo. 

Dogodek so s pesmijo otvorile članice Ženskega pevskega zbora Asumpta pod taktirko Anje Jezernik. Da so lučke zopet posvetile, pa je poskrbela zimska vila ljubezni (Jasmina Roter Jager) s pomočjo prijateljice vile (Katja Sorčan) in škratov (Lučka Ušen in Meta Rojc) ter nadaljevanjem zgodbice iz pričetka decembra, s katero so podali sporočilo, da je ljubezen v nas, če se ji prepustimo ter da lahko luč v sebi prižgemo sami. Prazničen program so s svojimi simpatičnimi točkami popestrili še otroci iz Vrtca Braslovče in Zasebnega vrtca Bambi. Vsi skupaj pa so nato priklicali še čisto pravega Božička. 
Z lepim voščilom je zbrane nagovoril tudi župan Občine Braslovče, g. Tomaž Žohar. Na bogatem sejmu se je predstavilo kar 18 različnih ponudnikov domačih, ročnih izdelkov in kulinarike. Ob prazničnem rajanju, zimski ponudbi jedače in pijače ter drsanju pa so obiskovalci lahko pokukali tudi v čisto prave hiške božične vasice, kjer so se skrivali prav posebni prebivalci, avtorja Petra in Taje Steblovnik ter ekipe ZIKŠT 3 jezera. 

Fotografije: V. Sorčan

Posts not found

Posts not found