Braslovško jezero

Braslovško jezero leži nedaleč stran od trga Braslovče. Okoli jezera je speljana urejena sprehajalna pot, ob jezeru pa so v Brunarici Jezero na voljo številne okusne, predvsem ribje jedi. Braslovško jezero je idealen kraj za sproščanje ali aktivno preživljanje prostega časa, tako za rekreativce, posameznike kot za pare in družine, Braslovško jezero pa je že vrsto let priljubljena točka za ribiče.

Okoli 4,5 ha veliko jezero je bilo narejeno v letu 1961 na zgornjem toku potoka Trebnik. S pomočjo Nivoja Celje so člani Turističnega društva Braslovče na zemljišču Plaskanove doline prestregli vodo izvira Trebnika in jo zadržali v naravnem jezeru. Do jezera so napeljali vodovod, elektriko in uredili kanalizacijo. Uredili so obrežje jezera, postavili skakalni stolp, kupili nekaj čolnov ter odprli prvi, majhen bife. Gostinsko podjetje Braslovče je na mestu prvotne manjše koče ob jezeru zgradilo gostišče. Pojavljati se je začelo zanimanje za obisk jezera, predvsem med ribiči, tako da je uspela prodaja ribiških kart. Vrsto let je bilo jezero kraj mnogih prireditev, zabav in dogodkov s številnimi športnimi in vodnimi aktivnostmi: drsalne revije, hokejske tekme, razne plavalne revije, telovadna, plavalna tekmovanja in druge prireditve. Ob jezeru je bil tudi prostor za taborjenje, Gostinsko podjetje Braslovče pa je vsak vikend poskrbelo za živo glasbo in ples. Zadnja leta pa okolica jezera služi predvsem ribolovu, sprehodom in piknikom v naravi. Celotno območje jezera je v procesu revitalizacije, zato se bo sama okolica in ponudba v prihodnjih letih bistveno bolj obogatila. Na Braslovškem jezeru pa od maja 2017 deluje Brunarica Jezero z vrhunsko kulinariko in ponudbo ribjih specialitet. Nova restavracija je izvrstna priložnost za pobeg v naravo in gurmanske užitke.

O interaktivni učni poti

Okoli jezera je speljana urejena gozdna pot, dolga okoli 1,5 kilometra, ki je primerna za vse generacije. Digitalizirana interaktivna učna pot omogoča spoznavanje neokrnjene narave, čudovite okolice, kulturne in naravne dediščine kraja, bogate biotske raznovrstnosti gozdnih živali in rastlin, ekoloških tem, gozdnega bontona ter gibanja v naravi na zabaven in zanimiv način. Glavna junakinja riba Branka Braslovčanka bo s pomočjo obiskovalcev in drugih jezerskih prijateljev preko 10 vsebinskih točk rešila zanimive uganke in odkrila, kje se skriva šaljivi poglavar.

Za pester sprehod okoli jezera so na voljo tudi delovni listi. Prejmete jih lahko na Pošti in TIC-u Braslovče ali pa si jih prenesete tukaj

V obliki knjižice lahko delovne liste prenesete tukaj. Za pravilno obliko knjižice priporočamo obojestransko tiskanje, listi naj bodo obrnjeni po krajšem robu. 

shape-ozadje
email-icon-visitbraslovce

Kontakt

Brunarica Jezero
Podjetje: Titanik d.o.o.
Telefon: +386 3 620 620 ; +386 30 220 986
E-pošta: ines@braslovskojezero.com
Spletna stran: www.braslovskojezero.com

fotogalerija-icon

Fotogalerija

Posts not found

Posts not found