Božičkov nabiralnik v Braslovčah

3.-10. 12. 2023

Letos nas čaka še bolj čaroben božič, saj v našo občino prihaja čisto pravi Božičkov nabiralnik s severnega pola. Vsa zbrana pisma v njem bodo odpotovala daleč na Laponsko. Božiček jih bo prebral, želje prečesal in otrokom še pred Božičem poslal uradna potrdila iz Severnega pola, da je pisma prejel (zato pazljivo preberite navodila pri Božičkovem nabiralniku).

Božičkov nabiralnik bomo v Braslovčah slavnostno otvorili v okviru dogodka, ki bo 3. decembra, ko bomo prižgali praznično razsvetljavo in otvorili drsališče. Božičkova pisarna z Božičkovim nabiralnikom bo odprla svoja vrata na kozolcu na prireditvenem prostoru Skup´n plac, kjer bodo lahko najmlajši napisali in ustvarjali svoja pisma. Nič ne bo narobe, če pismo Božičku napišete že doma in ga samo oddate v nabiralnik. 

Božičkova pisarna bo odprta v popoldanskem času, ko je odprto tudi drsališče, ves teden do 10. decembra, ko bomo z zaključnim dogodkom delavnico krašenja medenjakov zaključili projekt Božičkovega nabiralnika.

Delavnica, na kateri bodo skupaj s članicami Društva podeželskih žena Braslovče otroci krasili slastne medenjake, bo potekala med 16. in 19. uro. Takrat bodo lahko napisali in oddali še zadnja pisma Božičku, ki bodo 15. decembra odpotovala na Laponsko. Družino, ki pisma vsako leto odnese na severni pol in jih osebno preda Božičku, boste lahko spremljali od 15. do 17. decembra na fb profilu: Mrs.B.Rose – Najlepša otroška potovanja. Predajo pisem Božičku bodo objavili 17. decembra ob 10. uri. Potrem pa bomo, v pričakovanju uradnih potrdil iz severnega pola, le še odštevali do božiča.

Vse o božični zgodbi, ki se ji pridružila tudi naša občina, si lahko preberete na spletni strani www.bozickovnabiralnik.si.

1

 

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si