V Braslovčah z edinstveno prireditvijo proslavili dan državnosti in se poslovili od letošnjih devetošolcev

S prireditvijo, ki se je v četrtek, 22. junija, odvijala na prireditvenem prostoru v Braslovčah, smo v občini Braslovče zopet dokazali kako edinstveni, unikatni, zanimivi in raznoliki smo, kar je bila tudi osrednja tema celotnega dogodka.

Pester kulturni program so otvorili Moški pevski zbor Karla Viranta z zborovodkinjo Anjo Jezernik in članice Kulturno umetniškega društva Mavrica pod mentorstvom Zine Vovk, ki so s čudovito plesno točko na krogih izpopolnile zanimivo prizorišče. Program, ki sta ga povezovala Jasmina Roter Jager in Andrej Šram, tako z lepimi sporočili kot tudi s šaljivimi in celo opernimi vložki, pa so popestrili še Marina Golja in Tomaž Lojen na tolkalih, pevka Nives Miklav ob spremstvu Julija Miklava na vibrafonu ter učenci Osnovne šole Braslovče pod mentorstvom Martine Vozlič. Župan Občine Braslovče, g. Tomaž Žohar, je kot osrednji govornik na prireditvi poudaril pomen svobode in neodvisnosti kot tudi družbene odgovornosti vseh nas. Poudaril je še, da je potrebno podpirati domače, spoštovati domovino in še pomembneje, drug drugega. S podobno popotnico in lepimi željami je pospremil tudi 65 devetošolcev, od katerih se je poslovil s simbolnim darilom, najbolj uspešnih 18 pa nagradil s posebnim priznanjem, županovo petico. Po končani proslavi so za pravo zabavo na Skupnem placu poskrbeli Polkaholiki.

Občina Braslovče se še enkrat zahvaljuje vsem sodelujočim in čestita dobitnikom županove petice in vsem devetošolcem ob uspešno končanem osnovnošolskem izobraževanju.

Fotografije: Vito Sorčan

Posts not found

Posts not found