Smučanje Nassfeld Avstrija

 
ZIKŠT 3 Jezera – Zavod za izobraževanje, kulturo, šport in turizem v sodelovanju z Zktš Zktš Vransko vabi na smučarske dneve v Nassfeld, Avstrija. ⛷ ❄️
 

Na smučarski izlet v Nassfeld se odpravljamo v soboto, 8. 1. 2022, ob 5:00. Zbor udeležencev je pred športno dvorano Vransko. Vračamo se ob 16:00 iz Nassfelda in prispemo ob cca. 19:30 nazaj na Vransko.

Kratek opis smučišča

Dvatisočak Trohöhe ob italijanski meji je najvišja točka. Posebna mikroklima in konfiguracija pobočij Mokrinam nudita zanesljivo belo odejo, k čemur prispeva še 350 snežnih topov. Tudi sonca imajo na pretek – 850 ur na zimo, kar je menda 100 ur več od povprečja severnih Alp. Nadeli so si kar naziv Največja sončna terasa kulinarike in zabave v Alpah. V 25 kočah in restavracijah poleg koroških nudijo še italijanske jedi, ob progah, razglednih točkah in tematskih barih pa je množica ležalnikov, visečih mrež in kavčev. Brezplačni skibus vozi do smučišča in nazaj, s postanki v vseh krajih med Mokrinami in Belim jezerom. Smuči lahko brezplačno shranite v ski depoju spodnje postaje Millennium-Express, po ugodni ceni vam opremo tudi posodijo, na zgornji postaji pa vam pobrusijo robnike in vroče povoskajo smuči za le osem evrov – brez čakanja, v pičlih desetih minutah.

Mladina se najraje zadržuje v največjem koroškem Snowpark Nassfeld. Njegove tri proge (Kicker, Rail in Beginner) so vsako leto bogatejše za kakšno atrakcijo. Zabava za mlado in staro je tudi na progi Funslope z valovi, ovinki in skoki ter adrenalinski park na snegu, ki ima največ odštekanih rekvitziov v Alpah – z dnevno vstopnico je njihova uporaba neomejene. In ne pozabite fotkati – selfije lahko objavite kar sproti, saj je vse smučišče pokrito z brezplačnim omrežjem wi-fi. 

Proge in naprave

 Skupna dolžina prog: 110 km km;  Število smučarskih naprav: 30;  Kabinske žičnice: 5;  Sedežnice: 9;  Vlečnice: 16;  Število smučarskih prog: 40;  Modre proge: 14;  Rdeče proge: 24;  Črne proge: 2;  Boarder/skicross proge: 1;  Freeride;  Dolžina prog za tek na smučeh: 300 km km;  Proga za sankanje.

Cena in prijave
 
Cena izleta je 52 € za odrasle in 35 € za otroke (2006 – 2015 letnik). V ceno je vključena smučarska vozovnica in avtobusni prevoz. 
 
ℹ️ Prijave in informacije na 070 788 253 ali na info@3jezera.si, urska@3jezera.si.❄
nassfeld

Trenutno veljavni pogoj je 2G -PC. To pomeni PC pogoj (preboleli, cepljeni).

email-icon-visitbraslovce

Kontakt

Več informacij o programih:
ZIKŠT 3 jezera Braslovče (TIC Braslovče)
Telefon: +386 70 788 253
E-pošta: info@3jezera.si