Na zaključku literarnega natečaja Braslovškega utripa podelili priznanja in nagrade za najboljša dela

 
V četrtek, 14. decembra, je potekal zaključek literarnega natečaja, ki je letos, sedaj že tradicionalno, potekal v okviru občinskega gasila Braslovški utrip v sodelovanju z Občinsko knjižnico Braslovče.
 
Na natečaj je prispelo skupno 41 del v treh sklopih: poezija in proza odrasli ter poezija mladi. Dogodek so z uglasbeno umetnostjo prijetno popestrili učenci kitarskega oddelka glasbene šole Rista Savin Žalec, pod mentorstvom gospe Ksenje Kramaršek, zbrane je nagovorila urednica občinskega glasila, direktorica občinske uprave Občine Braslovče, ga. Natja Šketa Miser, večer pa je povezovala Jasmina Roter Jager. Vsi sodelujoči so prejeli priznanja za sodelovanje, strokovna komisija v sestavi predsednice Jerneje Jezernik, Laure Jelen, Janeza Marovt in predstavnice ZIKŠT 3 jezera (Jasmina Roter Jager / Katja Sorčan) pa je na podlagi postavljeni ocenjevalnih kriterijev izbrala najboljša dela, ki so bila še posebej nagrajena.
 
V kategoriji poezija odrasli se je na tretje mesto uvrstilo delo Ko se srečajo najine oči Aljaža Stropnika, drugo mesto je osvojil Franc Belaj s pesmijo Snežinke, najboljše poetično delo pa je
napisala avtorica, ki deluje pod psevdonimom Ana Job, in sicer pesem Beseda za pomoč. V kategoriji proza odrasli je tretje najboljše delo napisala Eva Mogel, in sicer zgodbo Zimska pravljica, na drugo mesto se je uvrstila pripoved Lov, avtorice Anje Antolovič, prvo mesto pa je osvojila Milena Vodlak z zgodbo Moj Camino.
 
Na letošnjem natečaju je sodelovalo veliko mladih ustvarjalcev, za kar se zahvaljujemo tudi mentoricama Osnovne šole Braslovče, Simoni Zbičajnik in Tini Marolt. V kategoriji poezija mladi pa si je tretje mesto prislužila pesem Tadeja Tilingerja Zaklad, drugo mesto pesem z enakim naslovom avtorice Zoje Jager, prvo mesto pa je slavilo delo MOL in DUR sveta, avtorja Matica Runjaka.
 
V imenu organizatorjev še enkrat iskreno čestitamo vsem sodelujočim, še posebej nagrajenim za
najboljša dela in vabimo k širjenju naše že velike literarne družine ter literarnem ustvarjanju tudi v leto 2024.
 
Jasmina Roter Jager

Fotografije: Vito Sorčan

Posts not found

Posts not found