Zaključek meseca športa Občine Braslovče

 
Letos ponovno športno obarvani
 
V občini Braslovče je med 18. majem in 15. junijem potekal 𝐦𝐞𝐬𝐞𝐜 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚, katerega glavni namen je povezovanje krajevnih odborov in občanov skozi šport. Občani so se pomerili v kar 𝟏𝟐 𝐝𝐢𝐬𝐜𝐢𝐩𝐥𝐢𝐧𝐚𝐡, v katerih je skupno sodelovalo preko 𝟑𝟎𝟎 𝐥𝐣𝐮𝐛𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐞𝐯 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚. Medalje najboljšim v posameznih disciplinah smo podelili na 𝐳𝐚𝐤𝐥𝐣𝐮𝐜̌𝐧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐯𝐢 𝐎𝐛𝐜̌𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐜̌𝐞 𝐯 𝐬𝐨𝐛𝐨𝐭𝐨, 𝟏𝟓. 𝐣𝐮𝐧𝐢𝐣𝐚, kjer smo na podlagi točkovanja razglasili tudi najbolj športen krajevni odbor. Stekleni prehodni 𝐩𝐨𝐤𝐚𝐥 𝐁𝐫𝐚𝐬𝐥𝐚𝐯 𝐬𝐨 𝐨𝐬𝐯𝐨𝐣𝐢𝐥𝐢 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐧𝐢𝐤𝐢 𝐢𝐧 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐢𝐳 𝐤𝐫𝐚𝐣𝐞𝐯𝐧𝐞𝐠𝐚 𝐨𝐝𝐛𝐨𝐫𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐜̌𝐞.💪
 
Osrednji del prireditve, ki sta jo povezovala 𝐃𝐞𝐧𝐢𝐬 𝐎𝐬̌𝐭𝐢𝐫 in 𝐉𝐚𝐬𝐦𝐢𝐧𝐚 𝐑𝐨𝐭𝐞𝐫 𝐉𝐚𝐠𝐞𝐫 pa je bila podelitev priznanj za športne dosežke registriranih športnikov za leto za 2023. Na podlagi objavljenega poziva in prejetih vlog je komisija za mandatna vprašanja Občine Braslovče izbrala najboljšega športnika, športnico in najboljšo ekipo za leto 2023. Za najboljšo ekipo leta sta bili predlagani ekipi starejših dečkov ŠD Braslovče in ekipa starejših deklic OK Braslovče. 𝐙𝐚 𝐧𝐚𝐣𝐛𝐨𝐥𝐣𝐬̌𝐨 𝐞𝐤𝐢𝐩𝐨 𝐣𝐞 𝐛𝐢𝐥𝐚 𝐢𝐳𝐛𝐫𝐚𝐧𝐚 𝐞𝐤𝐢𝐩𝐚 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐣𝐬̌𝐢𝐡 𝐝𝐞𝐤𝐥𝐢𝐜 𝐎𝐝𝐛𝐨𝐣𝐤𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞𝐠𝐚 𝐤𝐥𝐮𝐛𝐚 𝐁𝐫𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐜̌𝐞🏐, ki je pod vodstvom trenerke Janje Selič Jelen v sezoni 2022/2023 osvojila naslov državnih prvakinj.
 
Nominiranke za najboljšo športnico leta 2023 so bile karateistka Laura Bergant, tekmovalka v ju jitsu Špela Cizej in odbojkarica Zoja Kalar. 𝐍𝐚𝐳𝐢𝐯 𝐧𝐚𝐣𝐛𝐨𝐥𝐣𝐬̌𝐞 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬𝐢 𝐣𝐞 𝐳 𝐫𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐢 𝐯 𝐥𝐞𝐭𝐮 𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐩𝐫𝐢𝐬𝐥𝐮𝐳̌𝐢𝐥𝐚 𝐒̌𝐩𝐞𝐥𝐚 𝐂𝐢𝐳𝐞𝐣🥋, tekmovalka Kluba borilnih veščin Fudoshin Šempeter, ki tekmuje v kategoriji borbe do 70 kg, v kateri že vrsto let brani naslov državne prvakinje. Zaradi odličnih rezultatov je tudi članica slovenske državne reprezentance. Barve Slovenije je v lanskem letu zastopala tudi na svetovnem prvenstvu v Kazakhstanu, kjer je dosegla odlično 3. mesto.
 
Nominiranca za najboljšega športnika leta sta bila odbojkar Luka Marovt in tekmovalec v ju jitsu Uroš Cizej. 𝐍𝐚𝐣𝐛𝐨𝐥𝐣𝐬̌𝐢 𝐬̌𝐩𝐨𝐫𝐭𝐧𝐢𝐤 𝐎𝐛𝐜̌𝐢𝐧𝐞 𝐁𝐫𝐚𝐬𝐥𝐨𝐯𝐜̌𝐞 𝐳𝐚 𝐥𝐞𝐭𝐨 𝟐𝟎𝟐𝟑 𝐩𝐚 𝐣𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐥 𝐋𝐮𝐤𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐨𝐯𝐭🏐, član slovenskih odbojkarskih državnih prvakov ACH Volley iz Ljubljane. Poleg uspešnih nastopov v državnem prvenstvu tako v mladinski kot v članski kategoriji, je državni reprezentant in udeleženec lanskega svetovnega prvenstva v odbojki v kategoriji do 19 let, ki je potekalo v Argentini in na katerem je Slovenija osvojila 10. mesto. S svojimi dobrimi predstavami si je Luka Marovt letos prislužil tudi že poziv selektorja članske reprezentance Slovenije za nastope v ligi narodov.
 
Prireditev so popestrili glasbeni vložki skupine 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐦𝐨𝐧𝐤𝐞𝐲𝐬🎼, ki so po uradnem delu poskrbeli tudi za dvourni koncert, plesna točka odličnega plesalca 𝐀𝐥𝐣𝐚𝐳̌𝐚 𝐑𝐨𝐝𝐢𝐜̌𝐚🤸‍♂️, zabavni navijaški skeč v izvedbi 𝐒𝐚𝐧𝐝𝐢𝐣𝐚 𝐉𝐞𝐥𝐞𝐧𝐚 in 𝐋𝐞𝐞 𝐋𝐞𝐬𝐣𝐚𝐤 (KD Gomilsko) ter športni pogovori s simpatično 𝐧𝐞𝐤𝐝𝐚𝐧𝐣𝐨 𝐬𝐦𝐮𝐜̌𝐚𝐫𝐤𝐨 𝐀𝐧𝐨 𝐃𝐫𝐞𝐯 ⛷ter 𝐳𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢𝐭𝐢𝐦 𝐤𝐨𝐬̌𝐚𝐫𝐤𝐚𝐫𝐬𝐤𝐢𝐦 𝐭𝐫𝐞𝐧𝐞𝐫𝐣𝐞𝐦 𝐙𝐦𝐚𝐠𝐨𝐦 𝐒𝐚𝐠𝐚𝐝𝐢𝐧𝐨𝐦🏀.
Zbrane je nagovoril tudi župan Občine Braslovče, 𝐠. 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐳̌ 𝐙̌𝐨𝐡𝐚𝐫, ki je poudaril pomen povezovanja in druženja ter vlogo športa in razvoj le-tega za skupnost, se zahvalil vsem sodelujočim ter predstavil nove projekte za razvoj športa v občini. 🤩
Na tem mestu se kot Občina Braslovče zahvaljujemo vsem, ki so sodelovali in predvsem tistim, ki so prevzeli koordinacijo tekmovanja za posamezno disciplino:ŠD Braslovče in ŽOK Braslovče, ŠD Savinja Letuš, Ribiška družina Šempeter, ŠD Trnava, Dani Cokan, ŠD Gomilsko, Planinsko društvo Braslovče, Šahovski klub Braslovče in Jaka Švajger (oziroma ekipa za badminton).
𝐈𝐒𝐊𝐑𝐄𝐍𝐀 𝐇𝐕𝐀𝐋𝐀❤️
 
Foto: Vito Sorčan
 
 

Posts not found

Posts not found