Proslavili dan državnosti in se poslovili od letošnjih devetošolcev

 
Občina Braslovče je 20. junija na Skupnem placu pripravila prireditev z bogatim kulturno-umetniškim programom in koncertom Ansambla Stil in tako obeležila praznik dneva državnosti ter se poslovila od letošnjih devetošolcev.
 
V uradnem delu je zbrane nagovoril 𝐳̌𝐮𝐩𝐚𝐧 𝐓𝐨𝐦𝐚𝐳̌ 𝐙̌𝐨𝐡𝐚𝐫, ki je poudaril, 𝑘𝑎𝑘𝑜 𝑝𝑜𝑚𝑒𝑚𝑏𝑛𝑜 𝑗𝑒, 𝑑𝑎 𝑡𝑜, 𝑘𝑎𝑟 𝑠𝑚𝑜 𝑠𝑖 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑧𝑔𝑜𝑑𝑜𝑣𝑖𝑛𝑜 𝑘𝑜𝑡 𝑛𝑎𝑟𝑜𝑑 𝑝𝑟𝑖𝑏𝑜𝑟𝑖𝑙𝑖, 𝑠̌𝑒 𝑑𝑎𝑛𝑒𝑠 𝑜ℎ𝑟𝑎𝑛𝑗𝑎𝑚𝑜, 𝑠𝑝𝑜𝑠̌𝑡𝑢𝑗𝑒𝑚𝑜 𝑣𝑟𝑒𝑑𝑛𝑜𝑡𝑒 𝑖𝑛 𝑗𝑖ℎ 𝑝𝑟𝑒𝑛𝑎𝑠̌𝑎𝑚𝑜 𝑛𝑎 𝑚𝑙𝑎𝑗𝑠̌𝑒 𝑔𝑒𝑛𝑒𝑟𝑎𝑐𝑖𝑗𝑒. 𝐷𝑜𝑑𝑎𝑙 𝑗𝑒 𝑠̌𝑒, 𝑑𝑎 𝑠𝑚𝑜 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑝𝑜𝑛𝑜𝑠𝑛𝑖 𝑛𝑎 𝑛𝑎𝑠̌𝑜 𝑑𝑜𝑚𝑜𝑣𝑖𝑛𝑜 𝑖𝑛 𝑛𝑎 𝑣𝑠𝑒 𝑠𝑟𝑐̌𝑛𝑒 𝑙𝑗𝑢𝑑𝑖, 𝑘𝑖 𝑗𝑜 𝑏𝑜𝑔𝑎𝑡𝑖𝑗𝑜, 𝑡𝑒𝑟 𝑧𝑏𝑟𝑎𝑛𝑖𝑚 𝑝𝑟𝑒𝑑𝑎𝑙 𝑠𝑝𝑜𝑟𝑜𝑐̌𝑖𝑙𝑜, 𝑑𝑎 𝑏𝑜𝑚𝑜, 𝑐̌𝑒 𝑛𝑎𝑠 𝑏𝑜𝑑𝑜 𝑣𝑜𝑑𝑖𝑙𝑖 𝑠𝑟𝑐𝑒, 𝑙𝑗𝑢𝑏𝑒𝑧𝑒𝑛 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑎𝑣𝑒 𝑚𝑜𝑟𝑎𝑙𝑛𝑒 𝑣𝑟𝑒𝑑𝑛𝑜𝑡𝑒, 𝑙𝑎ℎ𝑘𝑜 𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙𝑖 𝑛𝑎𝑟𝑜𝑑, 𝑛𝑎 𝑘𝑎𝑡𝑒𝑟𝑒𝑔𝑎 𝑏𝑜𝑑𝑜 𝑠𝑘𝑜𝑧𝑖 𝑑𝑒𝑠𝑒𝑡𝑙𝑒𝑡𝑗𝑎 𝑖𝑛 𝑠𝑡𝑜𝑙𝑒𝑡𝑗𝑎 𝑝𝑜𝑛𝑜𝑠𝑛𝑖 𝑡𝑢𝑑𝑖 𝑛𝑎𝑠̌𝑖 𝑜𝑡𝑟𝑜𝑐𝑖, 𝑣𝑛𝑢𝑘𝑖 𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑎𝑣𝑛𝑢𝑘𝑖.
 
Spodbudne misli in dobre želje za prihodnost je namenil tudi letošnjim devetošolcem ter jih za uspešno zaključeno osnovnošolsko izobraževanje nagradil s simboličnim darilom. Učencem, ki so v vseh 9 letih dosegli povprečje ocen vsaj 4,5, pa je podelil posebno priznanje – 𝐳̌𝐮𝐩𝐚𝐧𝐨𝐯𝐨 𝐩𝐞𝐭𝐢𝐜𝐨.
 
S prireditvijo so na umetniško-kulturni način potovali skozi zgodovino Slovenije in jo zaključili s sporočilom, da je za Slovence in Slovenijo tudi v prihodnosti vse mogoče, saj gremo naprej – Slovenija gre naprej. Prav s to skladbo pa so prireditev zaključili Španski borci. Program so obogatili še baletna zgodba o toplem domu v izvedbi Harlekina, društva za umetnost plesa, v koreografiji Ane Vovk Pezdir, srednjeveški vložek v izvedbi povezovalcev prireditve Jasmine Roter Jager in Andreja Šrama ob glasbeni spremljavi flavtistke Eve Černec, ki je s himno prireditev tudi otvorila, učenci Osnovne šole Braslovče pod mentorstvom Tjaše Lončarič in Valentine Prušnik s simpatičnim vložkom o Primožu Trubarju v današnjem času, poetična Prešeren in Čop v izvedbi Boštjana Brišnika in Sandija Jelena iz Kulturnega društva Gomilsko, Maša Obal iz Kulturno-umetniškega društva Mavrica s plesnim vložkom in vokalistka Eva Aubreht. Po uradnem delu je sledilo zabavno druženje s koncertom Ansambla Stil.
 
𝐈𝐬𝐤𝐫𝐞𝐧𝐚 𝐡𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐯𝐬𝐞𝐦, 𝐤𝐢 𝐬𝐨 𝐤𝐚𝐤𝐨𝐫𝐤𝐨𝐥𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐩𝐨𝐦𝐨𝐠𝐥𝐢 𝐤 𝐮𝐬𝐩𝐞𝐬̌𝐧𝐢 𝐢𝐳𝐯𝐞𝐝𝐛𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐯𝐞.
 
Fotografije: Vito Sorčan

Posts not found

Posts not found